fbpx

Schoolschaatsen

Schoolschaatsen

Schrijf jouw klas in voor het Schoolschaats-programma van deze winter! 

Hartstikke leuk dat je interesse hebt om op de Jaap Eden IJsbaan te komen schoolschaatsen! We bieden een speciaal programma voor basisschoolleerlingen uit de regio Amsterdam. In dit programma maken de leerlingen kennis met het schaatsen op een leuke, laagdrempelige manier!

Schoolschaatsen is gericht op plezier, het aanzetten tot samen en beter bewegen en kinderen kennis laat maken met alles dat de schaatssport te bieden heeft.

Na inschrijving ontvang je ongeveer drie weken voor aanvang van de lessenreeks per mail een bevestiging van inschrijving en nadere instructies, zoals kledingvoorschriften, aanwijzingen voor de begeleiders en de procedures op en rondom het ijs.

Vier series tijdens seizoen 2023-2024

Serie 1: week 44 t/m 47 (ma 30 oktober t/m vr 24 november)

Serie 2: week 48 t/m 51 (ma 27 november t/m vr 22december)

Serie 3: week 4 t/m 7 (ma 22 januari t/m 16 februari)

Serie 4: week 9 t/m 12 (ma 26 februari t/m 22 maart)

Per serie is er de mogelijkheid voor de volgende lestijdsblokken:
1: 09:20 – 10:15
2: 10:45 – 11:40

Wat houdt het Schoolschaatspakket in?

In het programma op het ijs proberen we een bijdrage te leveren aan de brede motorische ontwikkeling van basisschoolleerlingen. In verschillende spelvormen maken de leerlingen kennis met een aantal disciplines binnen de schaatssport.

Waarom Schoolschaatsen?

De Jaap Eden IJsbaan vindt het belangrijk om Amsterdamse jeugd te enthousiasmeren voor de oer-Hollandse schaatssport, die sterk is verweven in onze cultuur en tevens een bijdrage te leveren aan de motorische ontwikkeling en de bestrijding van bewegingsarmoede.

Voor wie is Schoolschaatsen?

Schoolschaatsen is bedoeld voor leerlingen uit groep 5, 6 en/of 7 uit het reguliere basisonderwijs en speciale onderwijs. Met een maximum van 60 leerlingen per lesuur.

Deze leerlingen zijn in motorische ontwikkeling sterk genoeg om in vier weken een gerichte basis neer te leggen binnen de schaatssport. Het vermogen een nieuwe sport en daarbij horende beweging aan te leren is groot en de aanpak gericht op spel en plezier zorgt ervoor dat meeste kinderen hebben het snel onder de knie hebben.

Heb je vragen over het schoolschaats-programma?

Bel tijdens kantooruren gerust met 020-6949652 of stuur een e-mail naar schaatsschool@jaapeden.nl

DSC05599.jpegDSC05599.jpeg
blij.jpegblij.jpeg
neon-1.jpgneon-1.jpg
Scroll naar boven