fbpx

Schaatsen met school op de Jaap Eden IJsbaan

Beleef de mooiste tijd van het schooljaar samen met je klas(sen) op het ijs

Of je nu wil vrijschaatsen op een doordeweekse dag of langs wil komen voor een reeks van lessen, op Jaap Eden ben je aan hét adres! 

Schaatsen met school

Kom vrijschaatsen op de Jaap Eden IJsbaan en geniet van de frisse buitenlucht met de hele klas of school!

Online aanmelden vrij schaatsen 

Graag verzoeken wij leerkrachten van bezoekende scholen zich van tevoren aan te melden via deze pagina. Op deze pagina is direct te zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Het is mogelijk om bij de reservering direct af te rekenen of op factuur te bestellen.
De kosten zijn terug te vinden op onze tarieven pagina.

Schaatsles

Liever een bezoek aan de ijsbaan combineren met les van een ervaren instructeur? Dit is mogelijk! De kosten van een instructeur bedragen €77,10 per uur. Per instructeur kunnen er 16 leerlingen deelnemen aan een les. Is er 1 instructeur geboekt en zijn er meer dan 16 leerlingen aanwezig? Dan kunnen er 16 leerlingen aan de les deelnemen en kunnen de overige leerlingen vrij schaatsen. Neem contact op via reserveringen@jaapeden.nl om de mogelijkheden voor een instructeur te bespreken.

Hou er rekening mee dat onze schaatslessen worden gegeven op (combi)noren. Geef dit bij de schaatsverhuur ook aan wanneer je een instructeur bij je bezoek boekt. 

Account aanmaken

Het is mogelijk om de bestelling als gast te doen, dan moet er direct worden afgerekend. Je kunt er ook voor kiezen om een account aan te maken. Bij het kiezen van een scholenaccount is het mogelijk op factuur te bestellen. Let hierbij wel op dat je een contactpersoon opgeeft. Het account kun je aanmaken in de laatste stap van de bestelling.

Wijzigingen aanbrengen na boeken
Het is mogelijk om de boeking aan te passen tot 2 werkdagen voorafgaand aan het bezoek. Dit kan schriftelijk via reserveringen@jaapeden.nl. Geef hierbij aan om welke datum en tijdsblok het gaat en welke wijziging je wilt doorvoeren.

Schaatshuur

Vergeet niet om schaatsen te huren. Dit kan via Waterman Sport, de verhuur op ons terrein. Je kunt je groep aanmelden via deze pagina

Studenten

Studenten (eigen gelegenheid)Tijdens je studententijd relaxed op scherp blijven staan? Schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan is de ideale manier om door inspanning ontspannen te blijven. De entreekosten bedragen € 7,80 (exclusief schaatshuur) per student op vertoon van een geldige collegekaart. Les is mogelijk via: De Jaap Eden Schaatsschool of een van de Universitaire Sportcentra. De universitaire sportcentra USC (UvA/HvA) en SVU (VU) bieden in samenwerking met studentenschaatsvereniging SKITS, een uitgebreid schaatsprogramma voor studenten onder leiding van trainer/instructeur Kees de Vrij. Kijk voor meer informatie op de site van USC/UVA, SVU of SKITS. Grote groepen adviseren we contact op te nemen met reserveringen@jaapeden.nl.

Schoolschaatsen

Schrijf jouw klas in voor het Schoolschaats-programma van deze winter! 

Hartstikke leuk dat je interesse hebt om op de Jaap Eden IJsbaan te komen schoolschaatsen! We bieden een speciaal programma voor basisschoolleerlingen uit de regio Amsterdam. In dit programma maken de leerlingen kennis met het schaatsen op een leuke, laagdrempelige manier!

Schoolschaatsen is gericht op plezier, het aanzetten tot samen en beter bewegen en kinderen kennis laat maken met alles dat de schaatssport te bieden heeft.

Na inschrijving ontvang je ongeveer drie weken voor aanvang van de lessenreeks per mail een bevestiging van inschrijving en nadere instructies, zoals kledingvoorschriften, aanwijzingen voor de begeleiders en de procedures op en rondom het ijs.

Vier series tijdens seizoen 2023-2024
Serie 1: week 44 t/m 47 (ma 30 oktober t/m vr 24 november)
Serie 2: week 48 t/m 51 (ma 27 november t/m vr 22december)
Serie 3: week 4 t/m 7 (ma 22 januari t/m 16 februari)
Serie 4: week 9 t/m 12 (ma 26 februari t/m 22 maart)

Per serie is er de mogelijkheid voor de volgende lestijdsblokken:
1: 09:20 – 10:15
2: 10:45 – 11:40

Wat houdt het Schoolschaatspakket in?
In het programma op het ijs proberen we een bijdrage te leveren aan de brede motorische ontwikkeling van basisschoolleerlingen. In verschillende spelvormen maken de leerlingen kennis met een aantal disciplines binnen de schaatssport.

Waarom Schoolschaatsen?
De Jaap Eden IJsbaan vindt het belangrijk om Amsterdamse jeugd te enthousiasmeren voor de oer-Hollandse schaatssport, die sterk is verweven in onze cultuur en tevens een bijdrage te leveren aan de motorische ontwikkeling en de bestrijding van bewegingsarmoede.

Voor wie is Schoolschaatsen?
Schoolschaatsen is bedoeld voor leerlingen uit groep 5, 6 en/of 7 uit het reguliere basisonderwijs en speciale onderwijs. Met een maximum van 60 leerlingen per lesuur.

Deze leerlingen zijn in motorische ontwikkeling sterk genoeg om in vier weken een gerichte basis neer te leggen binnen de schaatssport. Het vermogen een nieuwe sport en daarbij horende beweging aan te leren is groot en de aanpak gericht op spel en plezier zorgt ervoor dat meeste kinderen hebben het snel onder de knie hebben.

 

Heb je vragen over het schoolschaats-programma?
Bel tijdens kantooruren gerust met 020-6949652 of stuur een e-mail naar schaatsschool@jaapeden.nl

Buitenschoolse opvang

Woest Zuid exploiteert een Sport BSO geopend bij de Jaap Eden IJsbaan. Hier kunnen kinderen uit de groepen 4 t/m 8 van diverse scholen in stadsdeel Oost na school terecht. De vestiging is geopend na school van maandag t/m vrijdag, in vakanties en op studiedagen. Op de Jaap Eden IJsbaan maakt Woest Zuid gebruik van de nieuwe jurytoren met weids uitzicht over de ijsbaan. In de kindvriendelijke groepsruimte kunnen de kinderen samen eten, drinken en spelletjes, tafeltennis of airhockey spelen na schooltijd. ’s Winters hebben zij natuurlijk de mogelijkheid om de schaatsen onder te binden om rondjes te rijden over de buitenbaan of in de ijshal. Maar ook in de zomer is er van alles te beleven en ontdekken in de groene omgeving. Woest Zuid onderscheidt zich door een dagelijks aanbod van sport en spel. De groepsleiding heeft een sportachtergrond en zij zorgen voor een sportief en gevarieerd spelprogramma. De kinderen worden actief uitgenodigd mee te doen én te denken.

Scroll naar boven