fbpx

Vier wintersport dit jaar in eigen land

Voorjaarsvakantie: Wintersporten met schaatsles in eigen stad

Heb jij wintersportkriebels maar geen zin in lange files naar de sneeuw? Boek dan een voorjaarscursus en geniet van het ultieme wintersportgevoel in Amsterdam Oost!

Kom in de schoolvakantie 5 dagen les volgen in een winterse omgeving en en geniet van het ware wintersportgevoel op de Jaap Eden IJsbaan in de Watergraafsmeer.

Vakantiecursussen op Jaap Eden
Een vakantiecursus volgen kan iedere schoolvakantie van oktober tot en met maart. De eerstvolgende cursus is de cursus in de voorjaarsvakantie!

Entree tot het terrein
In tegenstelling tot bij andere cursussen krijg je voor de vakantiecursus een QR-code toegestuurd welke je tijdens de cursusweek kan gebruiken om het terrein op te komen.

De QR-code is te vinden in de bevestigingsmail na het boeken van de cursus.

Ouders/begeleiders
Schrijf je je in voor een jeugdcursus dan ontvang je naast de entree QR-code een QR-code die bedoeld is voor de ouders of begeleiders van de cursist. De ouder/begeleider QR-code geeft een ouder 2 x toegang per dag op cursusdagen, 1x voor het brengen en 1x voor het halen. Deze QR-code geeft geen toegang tot het ijs. Wil je zelf schaatsen dan kan je losse entreetickets kopen (indien beschikbaar).

Lesdata

Voorjaarsvakantie:
maandag 19 februari tot vrijdag 23 februari 2024
Starttijden 09:00 en 11:30

Prijzen

Voorjaarscursus voor jeugd: ‚ā¨ 155,60
Voorjaarscursus voor volwassenen: ‚ā¨ 175,50

Leeftijden
De vakantiecursus is beschikbaar voor jeugd (vanaf 4 jaar) en volwassenen (vanaf 16 jaar).

Schaatsniveau’s
De lessen voor jeugd worden gegeven op ieder niveau.

De volwassenenlessen zijn alleen om 09:00 voor absolute beginners. De lessen om 11:30 zijn vanaf niveau 3. Druk op de button boven de tijden hieronder om te zien wat dat inhoudt.

Het dragen van een helm
Het dragen van een helm is vanaf deze winter verplicht tijdens de jeugdlessen. Volwassenen adviseren we een helm te dragen op het ijs. Het dragen van een helm dringt het aantal ongelukken met vervelende afloop aanzienlijk terug. IJs is hard en vallen zit in een klein hoekje, hoeveel schaats-ervaring je ook hebt. Wees wijs, gebruik een helm op het ijs.

 

Schaatshuur
Schrijf je in voor een jeugdcursus, dan is het mogelijk om schaatsen bij te huren. Je krijgt 1 week voorafgaand aan de cursus mail over het huren van de schaatsen. Schaatshuur kost ‚ā¨5,50 per dag en is alleen af te nemen voor de gehele cursusperiode

De borg voor de huurschaatsen bedraagt ‚ā¨70,-. Deze wordt direct bij je inschrijving in rekening gebracht.¬†Je krijgt de borg weer terug bij het inleveren van de schaatsen.

Jeugd (voorjaarsvakantie)

Onderstaande cursussen zijn voor jeugd van 4 tot en met 15 jaar. Klik op een van de buttons om je aan te melden via de webshop.

Het dragen van een helm is tijdens de jeugdlessen verplicht vanaf dit seizoen.

Nog geen eigen helm? Geen probleem! Na je inschrijving ontvang je een e-mail met een kortingscode, waardoor je al een jeugd-helm koopt vanaf ‚ā¨28,-

Volwassenen (voorjaarsvakantie)

Onderstaande cursussen zijn voor volwassenen vanaf 16 jaar. Klik op een van de buttons om je aan te melden via de webshop.

Beginners (alleen om 09:00)
1. Absolute beginner: Op schaatsen kunnen staan maar een hulpmiddel nodig als boarding of rekje

2. Zelfstandig kunnen staan op schaatsen en kan evenwicht bewaren, heeft echter nog erg veel moeite met vaart maken middels opeenvolgende afzetten.

Gemiddeld en gevorderd niveau (09:00, 11:30 en 14:00)

3. Kan in de schaatshouding minstens 20 meter onafgebroken links en rechts afzetten en kan de bocht doorkomen middels een stepbeweging met het rechterbeen.

4.¬†Kan in de schaatshouding in de bocht een aantal losse keren ‚Äúpootje over‚ÄĚ maken.

5.¬†Een hele ronde in de schaatshouding blijven schaatsen en in de bocht minstens vier keer achter elkaar ‚Äúpootje over‚ÄĚ.

6.¬†Gedurende langere periode (ten minste 5 rondes) kunnen schaatsen, waarbij de bocht volledig ‚Äúpootje over‚ÄĚ wordt geschaatst.

7. Op een hogere snelheid gedurende een langere periode kunnen schaatsen, afgestemd niet alleen op eigen ritme maar ook aan te passen aan anderen.

 

Geniet van wintersport in eigen stad

Scroll naar boven