fbpx

Volg de beste schaatslessen op Jaap Eden

Volg les om (nog) beter te leren schaatsen en vier je vakantie op het ijs!
Jaap Eden is de plek om te leren schaatsen

Op Jaap Eden volg je als beginnende of vergevorderde schaatser lessen waar je de rest van je leven plezier van hebt

Leer volgende winter iedere week beter schaatsen

Beginnende tot gevorderde schaatsers leren op Jaap Eden (nog) beter schaatsen onder leiding van de instructeurs van de Jaap Eden Schaatsschool. De lessen worden gegeven op verschillende dagen en tijden en vinden plaats tussen oktober 2024 en eind maart 2025.

Les in de schoolvakanties

Een schoolvakantie is een perfect moment om (beter) te leren schaatsen. Veel volwassenen en kinderen uit de omgeving van Amsterdam stappen in de herfst-, kerst- of voorjaarsvakantie het ijs op voor een meerdaagse cursus. Niet eerder op het ijs gestaan of geen eigen schaatsen? Geen probleem! We hebben schaatsen voor de jeugd en onze instructeurs helpen je de eerste slagen maken in een handomdraai.

Nog 4 weken les na de vakantiecursus

Direct aansluitend op de vakantie geven we nog 4 weekenden jeugdles. Dit om er voor te zorgen dat jeugd door kan blijven schaatsen tot het einde van het schaatsseizoen.

Na je inschrijving krijg je een qr-code met de 4 tegoeden erop en ben je op de 4 laatste weekenden (2/3 maart tot en met 23/24 maart) welkom voor het volgen van een uur schaatsles per week op de door jou gekozen dag en tijd.

Ga PRO(bleemloos) door de bocht

Bochten kom je met grote regelmaat tegen op de ijsbaan. Voor de een is dit heerlijk maar voor de andere is dit een ramp. Om er voor te zorgen dat jij ontspannen door de bocht komt bieden we in de voorjaarsvakantie nog een maal de bochtencursus aan.

Bochtencursus op gemiddeld niveau in de voorjaarsvakantie:
Doel van de cursus: Een bocht op de 400meterbaan doorstappen. 

Tijdens de voorjaarsvakantie richten we ons 2 avonden enkel en alleen op de bochten. We bouwen de opdrachten op van het oefenen van vaardigheden op de krabbelbaan naar het toepassen van deze vaardigheden op de 400-meterbaan. De tijd tussen deze twee banen zal ongeveer gelijk verdeeld zijn.  

Instapniveau: Kan op de krabbelbaan achter elkaar pootje over doorstappen, maar heeft hier op de 400meterbaan nog moeite mee. (Niveau 5, cursisten die zich in deze beschrijving herkennen, maar in een ander niveau lesgroep zitten zijn uiteraard ook welkom) 

Bochtencursus op hoog niveau in de voorjaarsvakantie:
Doel van de cursus: Snelheid kunnen reguleren door middel van pootje over in de bocht.

Tijdens de voorjaarsvakantie geven we je 2 avonden opdrachten om de afzet in de bocht te verbeteren. We starten hiervoor bij de basis, geven tips en leggen uit waarom bijvoorbeeld de houding in de bocht zo belangrijk is. We werken samen aan de details die ervoor zorgen dat jij met snelheid de bocht uit komt.

Instapniveau: Kan een volledige bocht overstappen op de 400 meter baan, maar verliest hier wel snelheid (Niveau 6 cursisten die zich in deze beschrijving herkennen, maar in een andere niveau lesgroep zitten zijn uiteraard ook welkom) 

Entreetegoeden
Je krijgt entree tot de ijsbaan met een QR-code waarop al je entrees van de cursus staan. De lessen kunnen alleen gevolgd worden op de lesdata waarvoor je ingeschreven staat. Heb je een les gemist? Dan kun je tot en met 31 december 2024 nog een inhaalbezoek voor vrijschaatsen plannen via de link die je vindt in de bijlage na het boeken van de cursus.

Materiaal en kleding
De cursus wordt gegeven aan deelnemers op (combi)noren. Zorg er voor dat deze goed geslepen zijn. Schaatsen huren kan bij Watermansport op het terrein van de ijsbaan. Huren kost ‚ā¨8,- en er wordt gevraagd een borg achter te laten van ‚ā¨50,-. Het dragen van handschoenen is op het ijs verplicht. Daarnaast adviseren we een helm te dragen tijdens het schaatsen. Het dragen van een helm verkleind de kans op hoofdletsel bij een val op het ijs aanzienlijk!

Draag kleding waarin je prettig kan bewegen en die nat mag worden. De Jaap Eden IJsbaan is een open ijsbaan dus als het regent dan wordt je nat. Het kan prettig zijn een bidon met water mee te nemen op het ijs en ook eens aan een reepje voor na de training kan een welkome bron van energie zijn.

Programma:
Verzamelen onder het scorebord van de 400-meterbaan

20:30 Start droogtraining
20:50 Einde droogtraining, schaatsen aantrekken
21:00 Start training op het ijs. Verzamelen op de krabbelbaan bij jouw groep
22:00 Einde training

Lesdata voorjaarsvakantie:
19 en 20 februari 2024

Kosten
Voorjaarscursus voor gemiddeld of gevorderde schaatser: ‚ā¨53,80

⬇          Inschrijven          ⬇

Privéles of les met je eigen groep

Ben jij op zoek naar persoonlijke aandacht en wil je in een snel tempo je schaatsvaardigheden verbeteren? Dan zijn privé- of groepslessen een prima oplossing.

De voordelen van een privé- of groepsles: 

Maak je klaar voor een (lange) toertocht

Voor wie van plan is een langere toertocht te schaatsen is er de toertochtcursus. Tijdens deze cursus stap je samen met andere schaatsers met hetzelfde doel het ijs op om te trainen voor een tocht van misschien wel meer dan 200 kilometer. Ook degene die een kortere tocht op natuurijs willen rijden zijn gebaat bij het volgen van deze cursus.

Je leert (beter) rijden in groepen, traint je duurconditie en krijgt tijdens de informatie-avonden tips die het rijden van een toertocht een stuk makkelijker maken.

Vragen

Kom je voor de eerste keer lessen volgen of loop je ergens tegenaan? Klik dan op onderstaande link om de antwoorden op de meest gestelde vragen te lezen.

Scroll naar boven