fbpx

Parkeerprobleem Radioweg

Veel van onze bezoekers komen lopend, fietsend of met het Openbaar Vervoer. Echter heeft de Jaap Eden IJsbaan ook een regionale functie waarbij veel schaatsers van buiten Amsterdam de ijsbaan alleen goed met de auto kunnen bereiken.

In de zomer van 2022 heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan en is de parkeerduurbeperking opgeheven. In praktijk betekent dit dat men op de Radioweg een ongelimiteerd aantal uren kan parkeren tegen slechts €0,10. Gevolg is dat de Radioweg heel vaak nagenoeg vol is met geparkeerde dagjestoeristen, forenzen en bedrijven die heel voordelig in Amsterdam kunnen parkeren. Er is hierdoor vrijwel geen plek voor onze sportende bezoekers.

 

Update parkeerbeleid Radioweg (07 feb 23)

De parkeerplaatsen op de Radioweg worden nu veel door niet-sportende bezoekers gebruikt waardoor de gemeente een aanpassing wenst te doen in het parkeerbeleid. Een tariefsverhoging is op korte termijn de enige mogelijke maatregel, het parkeertarief op de radioweg wordt daarom vanaf 27 februari deels gelijkgetrokken met de rest van de buurt.

Parkeren op de radioweg kan vanaf 27 februari voor € 3,50 per uur van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 19.00 uur. Tussen 19.00 en 09:00 uur en op zondag geldt geen parkeertarief en is parkeren dus gratis.

Het parkeren wordt de laatste 3 weken van het seizoen voor een deel van onze gebruikers aanzienlijk duurder dan eerder, dit is vervelend nieuws. Positief is wel dat we verwachten dat er door deze wijziging weer ruimte zal ontstaan waar je kan parkeren, ook in de avonden en op zondag.

Deze zomer kijken we samen met de gemeente naar een structurelere oplossing. Hierbij sturen we namens de ijsbaan en andere sportverenigingen aan op een beleid, gericht op het faciliteren van parkeerplaatsen tegen een gunstig tarief voor de sporters die gebruik maken van de ijsbaan en sportvelden.

Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte als hierover meer nieuws is.

Scroll naar boven