fbpx

De feestweken

De mooiste tijd van het jaar beleef je samen op de Jaap Eden IJsbaan

Tijdens de mooiste tijd van het jaar is er veel te beleven op Jaap Eden. Kom (onbeperkt) vrijschaatsen, geniet van verschillende lessen of kijk naar topsport tijdens het NK marathon.  Lees verder en kom naar de baan!

Volg een vakantiecursus

Zoek je een actieve vakantie-invulling en wil je beter leren schaatsen? Dan is de vakantiecursus echt iets voor jou! Kom in de kerstvakantie les volgen en geniet 4 of 5 dagen van het ware wintersportgevoel op de Jaap Eden IJsbaan in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

De kerst en nieuwjaarscursussen zijn voor veel ouders en kinderen de kennismaking met de Jaap Eden IJsbaan. Vol deze lessen om er achter te komen hoe leuk het is om (samen) schaatsles te volgen op de sfeervolle buitenbaan.

Tijdens de eerste les worden de volwassenen ingedeeld op schaatsniveau en de jeugd op leeftijd. Door deze groepsindeling zit je altijd in een groep die past bij jouw schaatsniveau. Samen leer je tijdens de korte week steeds iets beter schaatsen.

Na afloop krijgt de jeugd een diploma en sluiten we af met een groot spel op het ijs. We maken er een groot kerstschaatsfeest van!

 

Entree tot het terrein
In tegenstelling tot bij andere cursussen krijg je voor de vakantiecursus een QR-code toegestuurd welke je tijdens de cursusweek kan gebruiken om het terrein op te komen.

De QR-code is te vinden in de bevestigingsmail na het boeken van de cursus.

Ouders/begeleiders
Schrijf je je in voor een jeugdcursus dan ontvang je naast de entree QR-code een QR-code die bedoeld is voor de ouders of begeleiders van de cursist. De ouder/begeleider QR-code geeft een ouder 2 x toegang per dag op cursusdagen, 1x voor het brengen en 1x voor het halen. Deze QR-code geeft geen toegang tot het ijs. Wil je zelf schaatsen dan kan je losse entreetickets kopen (indien beschikbaar).

Lesdata

Kerstvakantie week 1:
woensdag 27 december tot en met vrijdag 29 december 2023
Starttijden 09:00, 11:30 en 14:00

Kerstvakantie week 2:
dinsdag 2 januari tot en met vrijdag 5 januari 2024
Starttijden 09:00, 11:30 en 14:00

 

Prijzen

CursusJeugdVolwassenen
Kerstcursus week 1€ 93,40€ 105,30
Kerstcursus week 2€ 124,50€ 140,40

Leeftijden
De vakantiecursus is beschikbaar voor jeugd (vanaf 4 jaar) en volwassenen (vanaf 16 jaar).

Schaatsniveau’s
De lessen voor jeugd worden gegeven op ieder niveau.

De volwassenenlessen zijn niet voor absolute beginners. Heb je nog nooit op het ijs gestaan en kan je niet zelfstandig vooruit komen dan raden we je aan om eerst een absolute beginnerscursus te volgen voor je inschrijft voor een van de vakantiecursussen.

Het dragen van een helm
Het dragen van een helm is vanaf deze winter verplicht tijdens de jeugdlessen. Volwassenen adviseren we een helm te dragen op het ijs. Het dragen van een helm dringt het aantal ongelukken met vervelende afloop aanzienlijk terug. IJs is hard en vallen zit in een klein hoekje, hoeveel schaats-ervaring je ook hebt. Wees wijs, gebruik een helm op het ijs.

 

Kerstvakantie
Week 1

Leerzaam schaatsplezier

Klik op onderstaande buttons om in te schrijven voor de lessen

Kerstvakantie
Week 2

Leerzaam schaatsplezier

Klik op onderstaande buttons om in te schrijven voor de lessen

Vrijschaatsen

Lekker vrijschaatsen met het hele gezin, het kan deze kerstvakantie op verschillende tijden.

Een nieuwjaarsborrel of diner met collega's

Ben jij op zoek naar een sfeervolle winterse locatie voor het houden van jouw borrel of diner? Dan is de Jaap Eden IJsbaan de plek die je zoekt! Op de ijsbaan zijn meerdere horeca-locaties waar het mogelijk is om jullie uitje, met of zonder activiteit op het ijs, te organiseren.

Horeca aanbod

Op Jaap Eden heb je de keuze uit veel verschillende arrangementen. Klik op een van onderstaande links om ons aanbod te zien.

Winter: Arrangementen eten*, eten op JAAP’s Winterplein*, drankkaart*

*Onder voorbehoud van prijswijzigingen

Locaties

Café JAAP, voor een gezellige borrel in een bruisend café

JAAP’s Panoramabar, voor een mooi feest met uitzicht op de schaatsers op de buitenbaan.

JAAP’s Buffelbar, voor grote groepen die op zoek zijn naar winterse activiteiten, eten en drinken.

De Ron Berteling Lounge, mooie vergaderruimte voor maximaal 60 personen op Jaap Eden

Ga PRO(bleemloos) door de bocht

Bochten kom je met grote regelmaat tegen op de ijsbaan. Voor de een is dit heerlijk maar voor de andere is dit een ramp. Om er voor te zorgen dat jij ontspannen door de bocht komt bieden we deze winter bochtencursussen aan. De verschillende cursussen worden gegeven tijdens de eerste en tweede week van de kerstvakantie.

Gemiddeld niveau:
Instapniveau: Kan op de krabbelbaan achter elkaar pootje over doorstappen, maar heeft hier op de 400meterbaan nog moeite mee. (Niveau 5, cursisten die zich in deze beschrijving herkennen, maar in een ander niveau lesgroep zitten zijn uiteraard ook welkom) 

Doel van de cursus: Een bocht op de 400meterbaan doorstappen.

Focus tijdens bochtencursus op gemiddeld niveau in de kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie richten we ons tijdens de eerste week 2, en tijdens de tweede week 3 dagen lang enkel en alleen op de bochten.

We bouwen de opdrachten op van het oefenen van vaardigheden op de krabbelbaan naar het toepassen van deze vaardigheden op de 400-meterbaan. De tijd tussen deze twee banen zal ongeveer gelijk verdeeld zijn.  

 

Hoog Niveau:

Instapniveau: Kan een volledige bocht overstappen op de 400 meter baan, maar verliest hier wel snelheid (Niveau 6 – cursisten die zich in deze beschrijving herkennen, maar in een andere niveau lesgroep zitten zijn uiteraard ook welkom) 

Doel van de cursus: Snelheid kunnen reguleren door middel van pootje over in de bocht.

Focus tijdens bochtencursus op hoog niveau in de kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie richten we ons tijdens de eerste week 2, en tijdens de tweede week 3 dagen lang enkel en alleen op de bochten.

We doen opdrachten om de afzet in de bocht te verbeteren. We starten hiervoor bij de basis, geven tips en leggen uit waarom bijvoorbeeld de houding in de bocht zo belangrijk is. We werken samen aan de details die ervoor zorgen dat jij met snelheid de bocht uit komt. 

 

Entreetegoeden
Je krijgt entree tot de ijsbaan met een QR-code waarop al je entrees van de cursus staan. De lessen kunnen alleen gevolgd worden op de lesdata waarvoor je ingeschreven staat. Heb je een les gemist? Dan kun je tot en met 31 december 2024 nog een inhaalbezoek voor vrijschaatsen plannen via de link die je vindt in de bijlage na het boeken van de cursus.

Materiaal en kleding
De cursus wordt gegeven aan deelnemers op (combi)noren. Zorg er voor dat deze goed geslepen zijn. Schaatsen huren kan bij Watermansport op het terrein van de ijsbaan. Huren kost €8,- en er wordt gevraagd een borg achter te laten van €50,-. 

Het dragen van handschoenen is op het ijs verplicht. Daarnaast adviseren we een helm te dragen tijdens het schaatsen. Het dragen van een helm verkleind de kans op hoofdletsel bij een val op het ijs aanzienlijk!

Draag kleding waarin je prettig kan bewegen en die nat mag worden. De Jaap Eden IJsbaan is een open ijsbaan dus als het regent dan wordt je nat.

Het kan prettig zijn een bidon met water mee te nemen op het ijs en ook eens aan een reepje voor na de training kan een welkome bron van energie zijn.

Programma
20:25 Verzamelen onder het scorebord van de 400-meterbaan 
20:30 Start droogtraining 
20:50 Einde droogtraining, schaatsen aantrekken
21:00 Start training op het ijs. Verzamelen op de krabbelbaan bij jouw groep
22:00 Einde training

Lesdata
Kerstvakantie week 1 
28 december
29 december

Kerstvakantie week 2
2 januari
4 januari
5 januari

Kosten
Kerstvakantie week 1   €53,80
Kerstvakantie week 2   €76,90

⬇          Inschrijven          ⬇

Kom vanaf januari wekelijks les volgen

Vanaf begin januari starten we met een nieuwe lesreeks! Tijdens deze nieuwe lessen leren we je (jong of oud) in 9 weken beter schaatsen op de buitenbaan van Jaap Eden.

10 weken les

Na de kerstvakantie starten de laatste wekelijkse reeksen. Deze cursus start vanaf 8 januari en de dagen die hierop volgen en loopt door tot en met 24 maart.

Wat leer je?

Wat je leert hangt af van je startniveau en leeftijd. Bij de jeugd gaan we spelenderwijs aan de slag in een groep met leeftijdsgenootjes, zodoende leer je met veel plezier beter schaatsen.

De volwassenen worden ingedeeld in een groep op schaatsniveau. Na deze indeling richten we ons iedere les op een ander aspect van schaatsen. Houding, conditie, de bocht en materiaal zijn enkele onderdelen die aandacht krijgen tijdens de 10 weken schaatsles.

Tarieven

10 weken les volgen voor volwassenen kost €167,30. De jeugdcursus kost €144,60.

In Café JAAP geniet je van de lekkerste winterse maaltijden en warme dranken

Stamppot, erwtensoep, roggebrood met spek, warme chocomel met slagroom of gewoon gezellig aan de fristi na het schaatsen. In Café JAAP is er voor iedereen iets lekkers na het schaatsen. Stap Café JAAP binnen en kom lekker opwarmen

Café Jaap is het publieksrestaurant van de ijsbaan. In de wintermaanden zijn we voor onze bezoekers geopend voor een warme chocomel, een lekker koud biertje of een oer Hollandse stamppot. Het café is tijdens het schaatsseizoen niet exclusief af te huren voor een besloten bijeenkomstHet maken van reserveringen is helaas niet mogelijk, we willen graag dat iedereen binnen kan lopen en een plekje kan vinden.

Openingstijden winter 2023 – 2024
Ma.        10:00 – 00:00 uur
Di.          09:00 – 00:00 uur
Wo.       09:00 – 23:30 uur
Do.         10:00 – 00:00 uur
Vr.          09:00 – 00:00 uur
Za.          09:00 – 21:30 uur
Zo.         09:00 – 22:30 uur

Geef een cadeaubon voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een origineel of sportief cadeau? Kies dan voor een cadeaubon voor Jaap Eden IJsbaan. Een schaatsles, losse tickets, abonnement of toch liever een rittenkaart? De cadeaubon is vanaf het moment van aanschaf 2 jaar geldig op een aanschaf in de webshop.

Een cadeaubon

Er zijn cadeaubonnen van: €10,- €20,- €25,- €30,- €40,- €50,- en €100,-

Verschijningsvorm

De cadeaubonnen worden per email toegestuurd. Het bijgevoegde pdf bestand bevat een unieke cadeau-code welke in de webshop kan worden ingezet tijdens het afrekenen van een van de producten. Het is mogelijk de cadeaubon uit te printen en op de post te doen of de ontvanger toe te sturen per email.

Een indruk van de prijzen van seizoen 2023 – 2024

Een los bezoek is al in te plannen vanaf €5,80. Wil je vaker komen schaatsen? koop dan een 10-rittenkaart, verkrijgbaar vanaf €40,40 of boek een meerdaagse cursus in de kerstvakantie vanaf €53,80. Een half uur privéles volgen kan voor €51,25. Tijdens deze privéles krijg je tips waar je de rest van je leven plezier van hebt.

Vrijschaatsen in de kerstvakantie

De vakantiekaart

Wil je onbeperkt schaatsen in de kerstvakantie? Kies dan voor een Vakantiekaart en kom elke dag schaatsen op publieksuren. 

Losse entreekaarten

Klik op onderstaande button om een los entree te kopen voor een van de dagen van de kerstvakantie.

De ijshal

De ijshal is dit seizoen gesloten voor publiek. Schaatsen kan de hele winter (ook als het regent) op de 400-meterbaan in de buitenlucht.

Scroll naar boven